Portugalac koji je osvojio Evropu: “Danas pobijediš, sutra te se niko ne sjeća”

952

Portugalac Salvador Sobral, osim što je osvojio najveći broj glasova na Evrosongu, svojom baladom i životnom pričom osvojio je i srca publike širom svijeta.

Ovaj dvadesetsedmogodišnji mladić jeste iz Kijeva otišao kao pobjednik, ali kaže da nije očekivao da će mu to preko noći donijeti slavu i bogatstvo.

“Ne mislim da će se nešto promijeniti. Danas pobijediš, sutra te se već niko ne sjeća. Iskreno, samo želim da živim miran život“, rekao je Portugalac novinarima, piše BBC.

“Bilo bi malo uvrnuto da mislim o sebi kao o nacionalnom heroju ili šampionu Evrope“, dodao je on.

Njegova pobjeda bila je najveće iznenađenje zbog toga što je u pitanju balada i što Salvador, za razliku od ostalih kandidata, nije imao nikakav neobičan nastup, niti poseban trik.

Foto: Getty

Sobral je dodao da će mu biti drago ukoliko njegov trijumf bude imao neki uticaj, makar mali, na stvaranje muzike.

“Ovo je sadržajna, emocionalna pjesma sa stihovima koji šalju divnu poruku i harmoniju, nešto što ljudi danas nisu navikli da slušaju. Bio bih jako srećan ako mogu da doprinesem na promjenama u muzici. Nadam se da sam podstakao ljude da donesu nešto novo i različito narednih godina kada je ovo takmičenje u pitanju“, dodao je on, prenosi Bulevar.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!