Đoković prošao u treće kolo US Opena

659

Novak Đoković plasirao se u treće kolo US Opena nakon pobjede nad Amerikancem Tenisom Sandgrenom, pobijedivši ga sa 3:1 (6:1, 6:3, 6:7, 6:2).

Odlično je Novak otvorio meč i sa dva brejka u prvom setu protivniku je prepustio samo jedan gem. U drugom setu Sandgren je prvi bio na servisu, a oba tenisera bila su sigurna tako da je prvi brejk viđen tek u sedmom gemu i ovaj put u režiji srpskog tenisera. Nakon što je oduzeo servis Sandgrenu, Novak je odlično odservirao za potvrdu, a potom je osvojio još jedan brej za pobjedu u drugom setu od 6:3.

Treći set donio je Amerikancu tračak nade. Nakon dva brejka, po jednog na obje strane ušlo se u taj brejk, koji je mnogo bolje otvorio Sandgren, poveo sa 6:1, a na kraju ga dobio sa 7:2.

Ovo kao da je naljutilo Novaka koji je u četvrtom setu ponovo podigao nivo svoje igre, prepustio protivniku samo dva gema i stigao do nove pobjede za plasman u treće kolo poslednjeg Gren slema sezone na putu ka novom trofeju.

U narednoj rundi Novak će igrati protiv 26. igrača svijeta, Rišara Gaskea koji je noćas pobijedio srpskog tenisera Lasla Đerea sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!