Kriminalci koji su izazvali incident sa Vučićem povezani sa policijom i mafijom

838

Vozač “bentlija” koji je u subotu ujutru presjekao kolonu u kojoj je bio predsjednik Srbije, u stalnom je kontaktu s visokim funkcionerom policije, piše “Blic”.

“Dosadašnja istraga je pokazala da je L.R. koji je upravljao automobilom pod dejstvom narkotika i naletio na kolonu Aleksandra Vučića, u dnevnom kontaktu sa petoricom policajaca od kojih je jedan visoko pozicionirani policijski funkcioner”, navodi “Blic” pozivajući se izvor blizak istrazi. Kako se navodi, ispituju se i ostali kontakti L.R, ali i dvojice njegovih saputnika – M.T. i S.D.

Istražitelje je, kako se navodi, posebno zabrinuo podatak da su jedan, ili možda čak dvojica aktera incidenta, bila pod istragom za najteža krivična djela. Istraga se vodila za svirepa i višestruka ubistva.

“Večernje novosti” pišu da je za L.R. austrijska policija prije dva mjeseca raspisala potragu. On se, piše taj list, sumnjiči da se u jednoj bečkoj diskoteci sukobio sa dvojicom Čečena i da ih je ranio.

“Blic” navodi da je L.R. na crvenoj Interpolovoj potjernici, što uspješno skriva već neko vrijeme, a istražitelji sumnjaju da je on imao nečiju pomoć, pa je tako uspjevao da izmakne policiji. List piše, pozivajući se na isti izvor, i da je L.R. “na vezi” sa rodjakom jednog od pripadnika “zemunskog klana” osuđenog za učešće u ubistvu premijera Zorana Đinđića, piše Blic.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!