Osnovano udruženje “Banjalučki ćevap”: Zahtjev Agenciji za sigurnost hrane BiH do kraja godine

117

BANjALUKA – Na inicijativu grada, grupa privrednika iz sektora prerade mesa, roštiljnica i ugostitelja te proizvođača lepinja je osnovala udruženje “Banjalučki ćevap”.

Osnivanjem udruženja napravljen je korak naprijed ka ostvarenju našeg cilja. Održana je osnivačka skupština na kojoj je formalno osnovano udruženje, te su izabrani upravljački organi – kaže ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj Aleksandra Simić, te dodala da bi Agenciji za sigurnost hrane BiH do kraja godine trebalo da bude upućen zahtjev za dobijanje zaštićene oznake garantovano tradicionalnog specijaliteta, dok se početkom iduće godine očekuje da banjalučki ćevap i formalno postane brend.

Kako je pojasnila, formiranje udruženja poslovnih subjekata koji su direktno vezani za banjalučki ćevap, a to su roštiljnice, mesnice i pekare koje proizvode čuvenu lepinju bez koje banjalučki ćevap ne bi bio to što jeste, jedna je od ključnih aktivnosti za ostvarenje ovog cilja.

Za predsjednika Skupštine udruženja izabran je samostalni preduzetnik Duško Tešanović, “Mesnica kod Dule”, za predsjednicu udruženja i predsjednicu Upravnog odbora izabrana je samostalna preduzetnica Emira Stanković, mesnica “Aljoša i Saša”, a za zamjenika predsjednice udruženja izabran je samostalni preduzetnik Lazo Šešić, “Kod Laze i sina”-
IZVOR:GLAS SRPSKE

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!