Upis na fakultete; Planiran upis 4.617 studenata (VIDEO)

89

19/06/2023 |  21:00 ⇒ 21:14

Na javnim univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu počelo je podnošenje prijava kandidata na prvi ciklus studija u novoj akademskoj godini. Podnošenje prijava trajaće do petka 23. juna, a prvi prijemni ispiti biće održani u naredni ponedjeljak 26. juna. Na oba javna univerziteta planiran je upis 4.617 studenata

Fakultet za koji je već godinama najveća zainteresovanost svršenih srednjoškolaca jeste Medicinski. Na ovoj visokoškolskoj ustanovi u Banjaluci mjesto će pronaći 625 budućih studenata.

– 110 na medicini, dentalna medicina 60, farmacija 45, sestrinstvo, sanitarno inženjerstvo, medicinsko laboratorijska dijagnostika i babinštvo po 25, a radiološka tehnologija i fizio-terapija po 30 – istakao je Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta.

Podjednako interesovanje i za Elektrotehnički fakultet u Banjaluci i Istočnom Sarajevu. Najviše zainteresovanosti je za IT sektor.

Sve veće interesovanje i za Saobraćajni fakultet u Doboju. Za mnoge je ovo zanimanje budućnosti jer nudi i brže zaposlenje.

– Upisujem smjer logistiku, zato što mislim da nude više mogućnosti zaposlenja i završila sam saobraćajnu školu. Nisam željela da idem na privatni fakultet – naglašava Јana Subotić iz Banjaluke.

Na prvom ciklusu studija, na Univerzitetu u Banjoj Luci planiran je upis 2.770 a na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu 1.847 studenata. Prijemni ispiti biće održan 26. juna. Za drugi upisni rok prijave su od 28. avgusta do 1. septembra, a prijemi je planiran za 4. septembar.

IZVOR:RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!