Djeca sa Kosova i Metohije stižu u posjetu Srpskoj

365
Oko 40 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, korisnika Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” iz Kosovske Mitrovice, doputovaće danas u Bijeljinu, čime će početi ovogodišnji projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji realizuje banjalučki Odbor za pomoć Kosmetu.

Djeca će iz Bijeljine ići u Banjaluku, gdje će biti gosti Odbora u Centru “Zaštiti me”.

– Zahvaljujući Odboru, za njih smo pripremili od 19. do 24. juna raznovrstan program uz pomoć prijatelja – naveo je Milorad Arlov predsjednik Odbora.

On je zahvalio za pomoć direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladi Đajiću, Udruženju mladih “Beli anđeo”, koji će 22. juna pripremiti humanitarni koncert za djecu.

Arlov je naveo da nova grupa gostiju sa Kosova stiže 24. i 25. juna, kada na sedam dana u 19 gradova i opština Republike Srpske dolazi više od 800 učenika i nastavnika iz 40 osnovnih škola sa Kosmeta.

Kroz ovaj projekat prošlo je više od 6.000 srpske djece u pratnji preko 550 prosvjetnih radnika.

 IZVOR:RTRS
PODIJELI

1 komentar

  1. Lep ges od strane Republike Srpske sto su pozvali decu sa Kosova i Metohije kod njih u goste da se deca spoje, da se vise druze i upoznaju i podele svoja znanja i iskustva. Samo treba voditi racuna da sa sobom nose hidrogenizovanu vodu obogacenu vodonikom da sto vise piju ove vode zbog vecih temperatura.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!