Postavljeni podzemni i nadzemni kontejneri BANjALUKA

96
09.06.2023 07:26
Postavljeni podzemni i nadzemni kontejneri BANjALUKA – Novi podzemni i nadzemni kontejneri postavljeni na lokaciji preko puta parka “Mladen Stojanović” te u ulicama Nikole Pašića i Srpskoj.- Dotrajale kontejnere je potrebno zamijeniti novim i ljepšim. Zato smo zajedno sa preduzećem “Čistoća” pokrenuli veliki projekat koji zahtijeva vrijeme i ne može se realizovati preko noći. Ipak, naš cilj je da ovo realizujemo u nekom pristojnom roku i da u narednih nekoliko mjeseci postavimo 30 podzemnih i 50 novih nadzemnih kontejnera – istakao je gradonačelnik Draško Stanivuković.
 
On je pojasnio da je riječ o savremenim podzemnim i nadzemnim kontejnerima, koji imaju sigurnije i praktičnije mehanizme za otvaranje i zatvaranje i kakvi se odavno koriste u brojnim svjetskim gradovima.
 
– Ideja je da kontejneri u gradu budu u plavoj boji, jer je plava boja našeg grada. Upravo u parku “Mladen Stojanović”, kao i na prostoru pored parka već smo postavili ovaj tip kontejnera. Trudili smo se da prve kontejnere postavimo na najfrekventnije lokacije – kazao je Stanivuković.
 
Gradonačelnik je dodao da će za potrebe ovog projekta biti potrebno nabaviti i novo vozilo, jer bez adekvatne podrške “Čistoće” ovo ne može funkcionisati.
 
Direktor “Čistoće” Aleksandar Bajić kazao je da će se osim podzemnih kontejner na lokacijama gdje tehnički uslovi zadovoljavaju biti ugrađeni i nadzemni kontejneri i samim tim zamijenjeni dotrajali.
 
IZVOR:GLAS RPSKE
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!