Kisobran-kisa-banjaluka

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se na području cijele Republike Srpske u periodu od 30. maja do 06. juna očekuju  lokalne nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom.

Kako je navedeno u Dopunskom meteorološkom i hidrološkom biltenu nestabilno vrijeme koje traje tokom većeg dijela maja meseca nastaviće se i narednih dana u cijelom regionu Zapadnog Balkana.

– Dnevni razvoj oblaka donijeće jače pljuskove sa grmljavinom, lokalne nepogode uz obilne padavine u kratkom periodu, a ponegdje se očekuje i pojava grada. Nestabilno će biti tokom cijelog perioda, a u utorak 30. 05. popodne i uveče i u srijedu 31. 05. očekuju se jače nepogode i lokalno obilnije padavine na sjeveru i sjeveroistoku – navodi se u biltenu.

Prema njihovima navodima, zbog lokalnog karaktera pljuskova nije moguće unaprijed znati tačnu lokaciju pojave obilnih padavina, a količina padavina će znatno varirati.

Iz Zavoda upozoravaju da jake padavine u kratkom vremenskom periodu mogu izazvati pojavu i izlivanje bujičnih vodotokova, probleme sa oborinskim vodama i pojavu poplava.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno – spasilačke jedinice pozvali su građane Banje Luke na dodatni oprez, te da zbog najavljenih padavina preduzmu sve mjere i radnje zaštite lične sigurnosti i imovine.

Nadležne službe pratiće situaciju i u skladu sa tim obavještavati javnost.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!