Festival “Kastrum” na tvrđavi Kastel: Banjaluka ponovo u znaku vitezova

130
Sve je spremno za šesti po redu Međunarodni viteški festival “Kastrum”, koji će biti održan od 2. do 4. juna na tvrđavi Kastel.

“Kroz međunarodni viteški turnir Kastrum, Banja Luka postaje epicentar viteške kulture i istorije. Ovaj jedinstveni događaj okuplja ljude sa različitih kontinenata i podstiče razmjenu iskustava, ideja i tradicija. Posjetioci odlaze sa dubokim utiscima i obogaćeni novim saznanjima o viteštvu, istoriji i značaju očuvanja naše kulturne baštine”, navode organizatori, saopšteno je iz Gradske uprave.

Svečani defile vitezova zakazan je za 2. jun sa početkom od 18.00 časova, ispred Hrama Hrista Spasitelja.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prepuste čarima srednjovjekovne atmosfere, gledajte uzbudljive borbe i upoznajte majstore starih zanata, te da se u ovom događaju osjećaju kao da su se, bar na kratko, vratili u vrijeme kada su svijetom vladali viteški idealizam i viteška hrabrost.

Tradicionalno, organizatori ovog događaja su su “Čuvari koplja Svetog Georgija”, koji su, baš kao prethodnih godina, najavili izuzetno interesantan i raznovrstan program, koji će da bude prilagođen svim posjetiocima – od najmlađih do onih malo starijih.

Grad je podržao Festival “Kastrum” putem Kalendara turističkih manifestacija za ovu godinu.

Izvor: Glas Srpske

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!