Đoković bi sve isto uradio: Kosovo je naše ognjište, ne znam da li će me kazniti (FOTO)

86

Srpski teniser Novak Đoković se poslije eliminacije Aleksandra Kovačevića na startu Rolan Garosa pojavio na konferenciji za medije, gdje je neizbežno pitanje bila poruka “Kosovo je srce Srbije – stop nasilju”, koju je napisao na objektivu kamere.

Srpski i svjetski teniski as jasno je poručio da bi to ponovo učinio, kao i da nema namjeru da ulazi u političku debatu.

Nekoliko srpskih izvještača nalazi se na licu mjesta, u Parizu, i za očekivati je bilo da će Novak biti pitan za ono što je spontano, iz srca, učinio po završetku susreta.

Kada je prišao kameri i odlučio da iskaže podršku srpskom stanovništvu koje se nalazi u teškoj situaciji zbog eskalacije sukoba u Zvečanu.

– Nisam političar, nemam namjeru da ulazim u političke debate. Osjetljiva je tema i naravno da me jako boli šta se događa na Kosovu. Naši ljudi su protjerani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost. Kao i sin čovjeka koji je rođen na Kosovu, osjećam dodatnu odgovornost da iskažem podršku narodu i Srbiji – rekao je Đoković.

Đoković je istakao da “mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo i srpski narod i da je vrlo bitno pokazati slogu i podršku u ovakvim situacijama”.

– Ne znam šta će biti. Bilo je dosta primjedbi na društvenim mrežama od stranih novinara. Ne znam da li će me kazniti. Nemam zadrške, ponovo bih isto uradio. Јa sam protiv ratova, nasilja, konflikta i to sam uvijek iskazivao u javnosti. I naravno da imam saosjećanje za sve ljude, ali prosto ova situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i povelji Ujedinjenih nacija. Znamo šta se dogodilo, znamo svi za rezoluciju 1244 – rekao je Đoković.

Đoković je naglasio da mu “je jako žao da smo u situaciji koja je nezavidna za nas”.

– Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja za našu državu. Najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri su tamo. Mnogo razloga ima zašto sam to napisao na kameri, a pogotovo jer je to istina – podvukao je Đoković.

Srpski as igraće u drugom kolu Rolan Garosa protiv Mađara Martona Fučoviča.

IZVOR:RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!