Zvezda još jednom deklasirala Budućnost – za finale ABA lige

119

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige ubjedljivom pobjedom u drugoj utakmici serije sa ekipom Budućnosti rezultatom 97:56.

Zvezda je ostvarila i drugi silovit trijumf i obezbijedila je sebi poziciju da odbrani trofej u regionalnom takmičenju.

Nisu dobro ušli u meč košarkaši Zvezde, ali nisu dozvolili da domaći steknu veću prednost, uprkos činjenici da su u jednom momentu imali zaostatak od osam poena.

Zvezda je uspjela da preokrene i povede sa dva poena, ali je Budućnost poslije prve četvrtine imala prednost od jednog poena, 26:25.

Sa dvije velike serije od 8:0, potom i 9:0, Zvezda je stekla dvocifrenu prednost i na poluvremenu je vodila sa 48:34.

Potpuni debakl domaćima je Zvezda priredila u trećoj dionici koju je riješila u svoju korist sa 29:11, za čak 32 poena prednosti pred finalni kvartal, gdje je nastavila sa odličnom igrom i na kraju je upisala ubjedljivu pobjedu za plasman u finale ABA lige.

Najefikasniji u redovima beogradske ekipe bili su Luka Mitrović sa 17 i Filip Petrušev sa 14 poena, Nemanja Nedović je dodao 13, Hasan Martin 12, Luka Vildosa deset, a u strijelce su se upisali svi igrači.

Na drugoj strani niko nije imao dvocifren poenterski učinak, najbliži tome bili su DŽalil O'Brajan sa devet i Igor Drobnjak sa osam poena.

Podsjetimo, prvu utakmicu Zvezda je na svom terenu dobila sa 93:55.

IZVOR:RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!