Maturanti Medicinske škole proslavljaju matursko veče: Prvo slavlje, pa pripreme za fakultet FOTO

132

BANjALUKA- Radosni pogledi, ponos profesora i roditelja, pratili su uzbuđene maturante Medicinske škole koji su večeras u parku „Petar Kočić“ uz zvuk trubača počeli proslavu maturske večeri.

Odmah nakon toga u defileu uputili su se prema hotelu “Bosna” gdje će nastaviti feštu.

Elegancija je odisala iz svakog njihovog koraka, kojim su zakoračili u svijet odraslih, te tako proslavili  kraj najljepšeg i najbezbrižnijeg dijela života.
Puno emocija stalno je u jednu noć, posebnu po mnogo čemu, a školske dana pamtiće to iskrenim prijateljstvima, sjajnim profesorima te znanju koje nose i koje planiraju prenijeti na fakultetu.

Maturantkinja opšteg smjera Anja Grahovac rekla je za “Glas Srpske” da je ovo posebna noć za nju i sve njene prijatelje iz klupe.

Kako kaže, večeras žele da uživaju jer to je svečanost koja ostaje u trajnom sjećanju.

– Ova proslava kruna je našeg drugarstva i prijateljstva. Večeras ćemo se opustiti, pa onda mali odmor i kreću pripreme za fakultet. Planiram da upišem Medicinski fakultet, smjer logopedija i defektologoja u Novom Sadu – rekla je Grahovac.

Maturant sa smjera farmaceutski tehničar Nemanja Maličević naglasio je da mu je srednja škola donijela puno nezaboravnih trenutaka, te da će je pamtiti samo po lijepom.

–  Uzbuđenje je veliko, adrenalin se osjeti na svakom ćošku. Pronašao sam se u ovoj struci, naša škola je zahtjevna, a fakultet ću upisati u Banjaluci jer planiram ostati u Srpskoj – rekao je Maličević.

Maturantkinja Milica Vulić završila je zubno – stomatološki tehničar, te fakultet nastavlja u najvećem gradu Srpske.

– Planiram da upišem radiologiju na Medicinskom fakultetu. Srednju školu pamtiću po druženju, snalažljivosti i pozitivnim stvarima – rekla je Vulićeva.

Sutra je na rasporedu trostruko matursko slavlje. Naime, maturu će  proslaviti učenici tri škole, odnosno maturanti Građevinske i Politihničke škole, kao i učenici Srednjoškolskog  centara “Gaudeamus”.

IZVOR:GLAS SRPSKE

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!