Sana i Una u opadanju; Sava u Kozarskoj Dubici ne prijeti domaćinstvima (VIDEO)

112

Novi Grad ukinuo je vanrednu situaciju. Sana i Una su u opadanju. Sava u Kozarskoj Dubici za sada ne prijeti domaćinstvima. Opasnost trenutno prijeti od podzemnih voda. Najugroženija područja obišao je premijer Radovan Višković, a sa načelnicima opština razgovarao je predsjednik Milorad Dodik.

Nakon neprospavanih noći – mještani najugroženijeg dijela Kostajnice večeras su spokojniji. Voda se polako povlači sa poplavljenih područja. I dalje je prekinut saobraćaj prema Kozarskoj Dubici. Ni sutra neće raditi škole, a ni vrtići.

Za saniranje štete u Novom Gradu biće formirane komisije.

U prethodna 72 časa, Novi Grad od vodene stihije branili su i najmlađi – volonteri! Za našu televiziju kažu, uspjeli su spriječiti apokalipsu u svom gradu, te spasiti živote svojih sugrađana.

Poplavljena područja, danas je posjetio premijer Radovan Višković. Najavio je pomoć institucija Republike Srpske. U Novom Gradu prioritet je pumpna stanica, dok je u Kostajnici potrebna izgradnja

Kozarskoj Dubici poplavljeno šest, a zaplavljeno četrdesetak stambenih objekata u naselju Špilja. Srušena su dva mosta, a pojavila su se i tri klizišta.

Prijedoru voda se povlači iz poplavljenih područja, ali sada su problem podzemne vode. U Raškovcu, Bišćanima i Brezičanima i dalje ima poplavljenih i zaplavljenih objekata.

Pod vodom su i velike poljoprivredne površine. Koliko tačno, biće poznato nakon izlaska komisija na teren, ali riječ je o skoro hiljadu hektara pod usjevima

IZVOR:RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!