Izgradnjom vodovodne mreže u dužini od 3,5 kilometara, riješen je višegodišnji problem vodosnbadijevanja za više od 50 domaćinstava u Ulici braće Miletić, potvrđeno je iz Gradske uprave. 

Mještane ove ulice obišao je gradonačelnik Draško Stanivuković i tom prilikom im uručio vaučere za besplatne priključke na gradsku vodovodnu mrežu.

“Ulica braće Miletić je najbolji primjer svega onog što radimo. Izgradili smo vodovodnu mrežu, na koju su mještani čekali godinama, a nakon toga smo mještane obradovali i besplatnim priključcima za vodu. Izdvajanje od 1.000 KM, koliko je koštao vodovodni priključak, za ljude sa prosječnim primanjima bio je ozbiljan izdatak, a sada se uz novu mjeru Grada ta domaćinstva na gradsku vodovodnu mrežu mogu priključiti potpuno besplatno i na to smo ponosni”, poručio je gradonačelnik.

Stanivuković je podsjetio da je u ovoj ulici sanirano i klizište, ali i najavio da će se i u narednom periodu raditi na unapređenju infrastrukture i poboljšanju uslova života u ovom dijelu grada.Takođe je dodao da Grad nastavlja projekte izgradnje vodovodne mreže, te da su projekti spremni za veliki broj lokacija na području grada.

“Kako bi više zone imale uredno vodosnabdijevanje radićemo Ponir, Starčevicu, naselje Potok. Tu je riječ o višim zonama, te planiramo izgradnju velikog rezervoara na Poniru, odakle ćemo moći spuštati vodu prema ovim naseljima ali i prema dijelu naselja Debeljaci. Osim ovoga projekte vodosnabdijevanja radimo i u mnogim drugim mjestima”, zaključio je Stanivuković.

Mještanin ove ulice Duško Miletić zahvalio je gradonačelniku što je riješio pitanje vode, klizišta, ali i što je sanirao put u ovom dijelu grada.

“Voda znači život i dobili smo je, ali kao penzioneru posebno mi znači i to što je vodovodni priključak besplatan. Takođe, sanirano je i klizište, a dobili smo i novi put i zaista sam zadovoljan”, rekao je on.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!