KKI Vrbas-kosarka-finalenlblige-FOTO-RTRS

Igrači Košarkaškog kluba invalida Vrbas sa optimizom očekuju finale NLB lige koje igraju protiv starog znanca – KIK Zmaj iz Gradačca. Ovaj duel je na programu u nedjelju, 21. maja u dvorani Stožice u Ljubljani sa početkom od 15.30.

– Sa timom iz Gradačca ove sezone već smo odigrali pet utakmica koje smo rješili u našu korist. Svi se nadamo da ćemo ih dobiti i ovog puta, iako smo svjesni da neće biti nimalo lako. Igrači su dobro radili tokom minulih dana i potpuno spremno čekaju finalni duel i vjerujemo da ćemo po osmi put doći do pobjedničkog trofeja u ovom regionalnom takmičenju – istakao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida Vrbas.

Prema nekim najavama finalnom susretu trebalo bi da prisustvuju košarkaš Dalasa i slovenački reprezentativac Luka Dončić koji se trenutno nalazi na odmoru u Hrvatskoj.

– Bilo bi sjajno da jedna ovakva košarkaška vedeta bude dio završnice sezone u NLB ligi. To bi svakako dosta značilo samim igračima, ali i svima nama koji smo uključeni u organizacjiu ovog eminentnog regionalnog takmičenja – dodao je Umičević.

Prvi čovjek KKI Vrbas napomenuo je kako je malo nedostajalo da se uopšte ne putuje na ovogodišnje finale.

– Ekipa je trebala da ide dan ranije u Ljubljanu na spavanje, ali zbog teške novčane situacije bili smo prinuđeni da promijenimo prvobitni plan. Upravo radi nedostaka novca bili smo na korak da odustanemo od odlaska u Ljubljani, jer smo zaboravljeni od onih koji su trebali da nam pomognu. Ipak, nisam mogao da dozvolim da se brukamo, uspio sam nekako da koliko-toliko rješim gorući problem. Moram istaći da nam je finansijski pomogao naš dugogodišnji prijatelj i privrednik gospodin Nenad Luburić, dok je gospodin Mladen Milanović Kaja kupio nova kolica koja tek treba da stignu iz Italije i želim da im uputim jedno veliko hvala na ovoj značajnoj pomoći – zaključio je Marinko Umičević.

Raspored

Za 5. mjesto: KKI Singidunum Crvena zvezda – KKI Zagreb (11 časova)
Za 3. mjesto: Parasport Slovenija – KK OSI Paramont (13.15)
Finale: KKI Vrbas – KIK Zmaj (15.30)

Dosadašnji osvajači NLB lige

SVI POBЈEDNICI NLB LIGE

2008/09: KIK Sana (Sanski Most)
2009/10: KIK Sana (Sanski Most)
2010/11: KIK Sana (Sanski Most)
2011/12: KIK Sana (Sanski Most)
2012/13: KIK 3K (Sarajevo)
2013/14: KKI Vrbas (Banjaluka)
2014/15: KKI Vrbas (Banjaluka)
2015/16: KKI Vrbas (Banjaluka)
2016/17: KKI Vrbas (Banjaluka)
2017/18: KKI Vrbas (Banjaluka)
2018/19: KKI Vrbas (Banjaluka)
2019/20: KIK Zmaj (Gradačac)
2020/21: KKI Vrbas (Banjaluka)
2021/22: KKI Zagreb (Zagreb)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!