pruzni-prelaz-zaluzani-rekonstrukcija
Na pružnom prelazu “Zalužani” u Banjaluci danas su počeli radovi vrijedni pola miliona KM koji se odnose na modernizaciju i podizanje višeg nivoa bezbjednosti saobraćaja.

Direktor firme “Koming pro” Gradiška Danilo Vujat naveo je da je riječ o uvođenju elektronskog uređaja za kontrolu putnog prelaza Zalužani, na relaciji Banjaluka-Novi Grad.

“Projekat podrazumijeva izgradnju signalizacije u jednom i drugom pravcu od po 1,5 kilometara, postavljanje polubranika na prelazu, automatsko upravljanje, te ugradnju gumenih patosnica, kao tehničku adaptaciju saobraćaja pri prelazu same pruge”, pojasnio je Vujat.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Željeznice Republike Srpske” Slađan Jović očekuje da će projekat biti završen u predviđenom roku od šest mjeseci.

“Projekat finansira naše preduzeće, a sa gradom Banjaluka imamo potpisan sporazum da bi u narednom periodu mogli urediti putni prelaz u Podgoričkoj ulici”, rekao je Jović.

Gradonačelnik Banjaluke Draškko Stanivuković rekao je da je ovaj projekat od velikog značaja za Banjalčane, jer će značajno doprinijeti većoj bezbjednosti na pružnim prelazima.

“U posljednjih pet godina bilo je više od 50 nesreća na pružnim prelazima, nažalost i sa smrtnim ishodima. Realizacijom ovog projekta ljudski faktor će biti smanjen na minimum”, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je najavio i da bi do kraja maja trebalo da počne realizacija projekta vrijednog 1,5 miliona KM, koji podrazumijeva izgradnju trotoara od naselja Lazarevo do Trna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!