Banjalučani primili pehar i priznanja: Mladost znala kako da proslavi titulu

111

BANjALUKA – Banjalučka zvone zvone! Novi šampion Republike Srpske Rukometni klub Mladost proslavio je titulu nakon ubjedljive pobjede protiv Slavije (39:20).

Banjalučani su i prije ovog meča osigurali titulu, a pehar i zaslužena priznanja dobili su na svom parketu i zatim je uslijedilo veliko slavlje u dvorani “Borik” koje je nastavljeno do kasno u noć.

Mlađi banjalučki klub će opet u grad na Vrbasu donijeti gradski derbi, prvi nakon duela Kosiga i Borca koji su igrali 2006. godine u elitnom rangu takmičenja.

Jedan od rukometaša koji će opet igrati Premijer ligu BiH je Nikola Tešić, bivši igrač Borca koji će tako u novoj sezoni biti u prilici da igra protiv nekadašnjih saigrača.

– Presrećni smo zbog titule šampiona Republike Srpske koju smo zasluženo osvojili. Ovaj trofej donio je drugarstvo i sjajnu atmosferu u ekipi. Vidio sam i prije dok sam bio na treninzima da je ovo posebna ekipa gdje zaista svi žive jedni za druge. Rukomet je kolektivan sport i kada to prijateljstvo prenesete na parket, onda to nosi posebnu draž i zato je ova titula svima veoma draga. Titula šampiona je zajednička, svih nas od igrača, trenera, uprave jer smo svi bili kao jedan. Sad nakon sezone okrećemo se obavezama koje nas očekuju u ligi BiH. Drago mi je što će Banjaluka opet imati gradski derbi i sigurno je da se radujemo nastupima u višem rangu. Ali o tome ćemo tek da razmišljamo nakon slavlja – rekao je Tešić nakon dodjele pehara.

Uprava Mladosti je već počela s pripremama za novu sezonu, traženju novih sponzora, kao i nastavku saradnje s postojećim kako bi ova lijepa priča imala nastavak i u elitnom rangu.

IZVOR:GLAS SRPSKE

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!