Policija kontrolisala strelišta širom Srpske, šta je utvrđeno

94

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) nisu uočili nepravilnosti u kontroli strelišta i streljačkih klubova u Srpskoj, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Kako navode u skladu sa zaključcima Prve vanredne sjednice Vlade posvećenih tragičnim događajima u Srbiji, pokrenuli su niz aktivnosti, među kojima je kotrola strelišta i streljačkih klubova koja je juče izvršena na području cijele Republike Srpske.

“Kontrole će se nastaviti i u narednom periodu. Takođe, policijski službenici će nastaviti održavanje edukativnih predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola o opasnostima upotrebe vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a sve sa ciljem podizanja svijesti djece školskog uzrasta o opasnostima i posljedicama koje nosi upotreba vatrenog oružja”, piše u saopštenju.

Istovremeno, kako su naveli, policijski službenici će nastaviti sa prisustvom u blizini škola, sa ciljem preventivnog djelovanja i što boljom komunikacijom sa nadležnim u školama, ali i samim učenicima.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u proteklih sedam dana zaprimilo više prijava, prije svega od nadležnih u školama o potencijalnim prijetnjama učenicima, nastavnicima, uvredama i slično. Policijski službenici su postupali po svakoj od navedenih prijava i izvršili povjeru navoda, obavjestili druge nadležne institucije, te ni u jednom slučaju nije uočena stvarna ugroženost, odnosno osnov za dalje postupanje policije”, pojasnili su iz MUP-a RS.

Apelovali su na medije da odgovorno izvještavaju o tim prijavama i potencijalnim prijetnjama, jer ne samo da se tako neosnovano stigmatizuju pojedini učenici, inače maloljetna lica, i škole, već se širi nemir i panika među građanima.

Izvor: Nezavisne

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!