zeljko-obradovic-press- FOTO - Mondo
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je pred polazak u Madrid na peti meč polufinalne serije plej-ofa Evrolige da jedna lopta, skok ili odbrana, mogu da odluče ko će na Fajnal for.

– Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem. Neko će na Fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta utakmica će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dvije utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Prije svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu – istakao je Obradović.

Govoreći o povratku Kevina Pantera u tim poslije odrađena dva meča suspenzije, on je kazao da će njegovo prisustvobiti veoma važno.

Dodao je da je splet okolnosti doveo da Partizan poslije 2:0 izgubi dvije vezane utakmice u Beogradu.

– Ovo je utakmica koja vodi direktno na fajnal-for, ma kakav god pritisak postojao, samo gledati teren. A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2:0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari mijenjale. Vidjećemo u srijedu poslije utakmice šta je bilo – rekao je Obradović.

Kako je rekao sad sve staje na jednu loptu u 40 minuta.

– Pogledajte posljednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice – rekao je on.

Na kraju je pričao i o promjenama koje će ekipa morati da napravi u odnosu na prethodne dvije utakmice.

– Mislim da su igrači svjesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da možemo da odigramo. Pričamo o tom protoku lopte, analizirali smo sve situacije kad smo bili sami, ali i kad nismo uzimali lakše šuteve. Što se tiče igre u napadu, tu mora da bude uvjerenja u sopstvene mogućnosti. Ko god da uđe u salu mora da razmišlja kako da ubaci loptu u koš – zaključio je Obradović.

Podsjećamo, trenutno je rezultat u seriji 2:2, a odlučujući peti meč na programu je u srijedu 10. marta od 21.00.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!