beograd-policija-foto rtrs

Svjetski mediji prenose izvještaje o masovnom ubistvu kod Mladenovca u kojem je ubijeno osam osoba, a više od deset ranjeno. Drugo masovno ubistvo u Srbiji u dva dana, iz časa u čas, prate i mediji iz regiona.
Britanski javni servis Bi-Bi-Si, američki mediji poput Si-En-Ena, Vašingtton posta i Si-Bi-Si-njuza, te francuski list Le Mond prenijeli su informaciju da je napadač u okolini Mladenovca pucao iz automatskog oružja na desetine ljudi, te da se za njim traga oko 600 pripadnika specijalnih jedinica.

Vijest o još jednoj tragediji objavili su britanski list Gardijan, kao i agencija Rojters.

Svjetski i regionalni mediji podsjećaju da je prije dva dana u pucnjavi u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja.

Si-En-En konstatuje da su “do ove nedjelje masovna ubistva u Srbiji bila retka, uprkos visokoj stopi posjedovanja oružja u zemlji”.

Njemački Dojče vele je objavio tekst u kojem se navodi da masovno ubistvo dolazi u trenutku kada je Srbija u žalosti poslije prvog masovnog ubistva u beogradskoj osnovnoj školi.

Vijest su prenijeli i najčitaniji grčki portal Proto tema, ali i regionalni portali u Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori…

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!