republika-srpska-vlada

Povom tragedije u Mladenovcu, iz Republike Srpske stižu brojna saučešća zvaničnom vrhu Srbije i porodicama nastradalih, povodom tragedije koja je zadesila ovu opštinu, u kojoj je život izgubilo osam, a ranjeno 14 osoba. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, rekao je da s nevjericom primio vijest o bezumnom napadu kod Mladenovca.

– S nevjericom primio sam vijest o bezumnom napadu i ubistvima nedužnih mještana u selima kod Mladenovca. U danu kad u Republici Srpskoj i Srbiji oplakujemo nevine žrtve iz beogradske škole, zadesila nas je nova tragedija – napisao je Dodik na svom Tviter nalogu.

Predsjedniku Srbije i porodicama ubijenih, uputio je najiskrenije saučešće.
Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i narodu Republike Srbije povodom gubitka ljudskih života u bezumnom terorističkom napadu u Mladenovcu.

– Duboko me je potresla vijest o gubitku nevinih ljudskih života u bezumonom terorističkom napadu u Mladenovcu. Iako je u ovim teškim trenucima za Vas i srpski narod teško naći riječi utjehe, molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze najdubljeg saosjećanja, a povrijeđenima želje za brz oporavak – navodi se u telegramu saučešća srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je saučešće predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić i građanima Srbije, povodom tragičnog događaja u Mladenovcu.

– Na ovaj dan, kad i Republika Srpska, Danom žalosti, tuguje sa porodicama stradalih i građanima Srbije zbog gubitka nedužnih dječijih života u nezapamćenoj tragediji u školi “Vladislav Ribnikar”, sa zaprepaštenjem i žalom primili smo vijest o masakru u Mladenovcu – ističe se u telegramu saučešća.


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da Republika Srpska podjednako tuguje kao i Srbija zbog posljednjih tragičnih dešavanja i da ne bi bilo emocionalne razlike da se ovako nešto desilo u Republici Srpskoj, ali da i dalje treba ostati pribran i ne treba podleći histeriji.

– Mora se povući crta, oružje je uvijek opasno, ali okidač povlači čovjek i potrebna je revizija kada je riječ o držanju oružja u kući – rekao je Stevandić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković napisao je na svom Tviter nalogu, da su svi zatečeni strašnom tragedijom koja je zadesila Srbiju.

– Naše molitve usmjerene su ka nastradalim i njihovim porodicama, dok svim povrijeđenim želim brz oporavak. Banjaluka je uvijek uz vas, posebno u ovim, izuzetno teškim trenucima za sve nas – istakao je Stanivuković.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!