kolegij mupa-foto rtrs

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan održao je danas vanredni kolegij povodom realizacije zaključaka sa jučerašnje Prve vanredne sjednice Vlade, a koji su u nadležnosti Ministarstva.
Kolegiju su prisustvovali direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević i načelnici operativnih uprava Ministarstva u sjedištu, saopšteno je iz MUP-a.

Na kolegiju je analizirana problematika koja je u vezi sa tragičnim događajima u Srbiji, a odnosi se na Republiku Srpsku, kao i same aktivnosti MUP-a na tom polju.

Kako navode iz MUP-a, na kolegiju je donesen zaključak o formiranju radne grupe koja će napraviti konkretan akcioni plan i biti zadužena za realizaciju istog, a tiče se aktivnosti policijskih službenika u školama, ali i aktivnosti koje se odnose na kontrolu držanja i nošenja oružja.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva na građane da prijave bilo kakvo saznanje o eventualnim mogućim situacijama koje bi mogle postati bezbjednosne prijetnje, kako bi se na iste pravovremeno reagovalo. Ove informacije mogu se prijaviti pozivom na broj telefona “122” ili u policijskoj stanici – saopšteno je iz MUP-a.

Dodaju, da samo zajedničkim koordinisanim djelovanjem sa nadležnim instituacijama, ali i roditeljima i učenicima može se uspješno preventivno djelovati.

Izvor: RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!