Cijena dizela po litru na banjalučkim benzinskim stanicama danas iznosi od 2.45 do 2.6 maraka, dok je za benzin potrebno izdvojiti od 2.55 do 2.69 maraka po litru. Na zadovoljstvo vozača cijene naftnih derivata se polako vraćaju na nivo prije početka rata u Ukrajini, za koji su se vezala velika prošlogodišnja poskupljenja, kada je u jednom momentu cijena litra dizela iznosila čak 3.7 maraka.

Prema podacima sa sajta „komorabih.ba“, prosječna cijena litra dizela u osmoj sedmici 2022. godine, u čitavoj Bosni i Hercegovini iznosila je oko 2.55 maraka, što je identično današnjoj prosječnoj cijeni u Banjaluci.

Primjera radi, početkom maja protekle godine, prosječna cijena litra dizela u BiH, prema podacima istog sajta bila je 3.2 marke, dakle značajno veća od današnje.

Slična situacija je i sa benzinom, pa je prosječna cijena po litru početkom februara prošle godine bila oko 2.53 marke, dok su početkom maja iste godine vozači morali izdvajati 2.8 maraka.

Podsjećanja radi, kako je ranije najavljeno za medije cijene naftnih derivata u Republici Srpskoj “padaju” zbog smanjenja cijena sirove nafte na svjetskom tržištu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!