Mladen Vujinovic-novinar n1-banjaluka

U svijetu se 3. maj obilježava kao Međunarodni dan slobode medija. Ustanovljen od strane Ujedinjenih nacija kako bi se podigla svijest o važnosti slobode medija i podsjetilo vlade da je njihova dužnost poštovati i osigurati slobodu izražavanja. Tim povodom za  Uno Radio govorio je Mladen Vujinović, novinar i reporter N1 televizije sa adresom u Banjaluci. 

– Skeptično, na početku razgovora kaže da ovaj dan smatra oksimoronom, te kako se medijskim radnicima i građanima nema šta čestitati. “Prije svega zbog toga što najveći broj redakcija u Banjaluci, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini ne uživa slobode koje im se danas kroz različite čestitke žele i/ili konstatuju i što se čak ni danas ne priča o suštini problema već se govori o brojkama dobijenim kroz istraživanja upitne relevantnosti”, rekao je Vujinović podvlačeći kako niko ili malo ko govori o tome da je najveći broj novinara danas na marginama društva.

Ipak, kaže, nije imao trenutke u kojima se kolebao o pozivu koji je izabrao tvrdeći da je kroz sopstveno iskustvo spoznao da je značajan stepen slobode ipak moguć i da je to ono čemu bi trebalo težiti, ali da te težnje moraju poći prije svega iz redakcija i od strane kolega.

Uno radio

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!