Gril žurke u kafani umjesto roštilja u prirod

124

BANjALUKA – Banjalučani prvomajski praznike obično proslavljaju po izletištima, proplancima, obalama rijeka, banjama i šumama u okolini, ali ove godine ima i onih koji su se odlučili za drugu vrstu zabave – gril žurke u ugostiteljskim objektima

Prvi maj, Međunarodni praznik rada, predstavlja dan solidarnosti radnih ljudi cijelog svijeta, a slavi se od 1890. godine.

U Gradskoj upravi kažu da je sve spremno za obilježavanje prvomajskih praznika te ističu da su najpopularnija izletišta Trešnjik i Šibovi uređena i pokošena. Osim toga uređeno je i izletište uz rijeku Suturliju.

 

 

– Tokom protekle sedmice aktivno je rađeno na uređenju tih lokacija, da bi sugrađani u lijepom i uređenom ambijentu tradicionalno proslavili Međunarodni praznik rada, 1. maj – poručili su iz Odjeljenja za komunalne poslove. Objasnili su da su osim košenja radili i na orezivanju i krčenju zelenila, čišćenju lišća, sakupljanju otpada, kao i na sanaciji postojećeg mobilijara.

Sa druge stane ima i onih koji su ovaj dan odlučili da obilježe na nešto drugačiji način.

– Odlučili smo da organizujemo gril parti u našem ugostiteljskom objektu. Ulaz neće biti naplaćivan. Ideja je da svi obuku sportsku garderobu, kao da idu na izlet, a piknik će biti organizovan u bašti kafića uz dva di-džeja te roštilj i piće – rekli su za “Glas Srpske” u ugostiteljskom objektu “Apetito”.

Istakli su da je danima pred Prvi maj za žurku vladalo veliko interesovanje, jer već imaju oko 100 rezervacija.

 

 

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske Zlatan Tatić kaže da veliki broj ugostitelja na ovaj dan neće raditi te ističe da su prvomajske žurke u kafani zanimljiva ideja.

– Turisti generalno dolaze za prvomajske praznike u Banjaluku, tome svjedoči i činjenica da su smještaji i hoteli poprilično puni – rekao je Tatić.

Zakonom o praznicima Republike Srpske neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj, ponedjeljak i utorak, kao i 9. maj (utorak).

– Neradni dani u Gradskoj upravi biće 1. i 2. maj – saopštili su iz Odjeljenja za opštu upravu. Napomenuli su da će u dane praznika, za eventualne hitne slučajeve, slučajeve smrti lica, čiji je upis u MK umrlih neodgodiv radi prevoza tijela van teritorije BiH, biti organizovano telefonsko dežurstvo matičara.

– Sa dežurnim matičarem mogu kontaktirati 1. i 2. maja u terminu od osam do 13 časova putem telefona 051/244-444. Za svaki dan dežurstva poziv će biti proslijeđen dežurnom matičaru – rekli su iz Odjeljenja.

Banj bus

U Gradskoj upravi kažu da će mini-panoramski autobus – Banj bus, koji vozi do jednog od najposjećenijih izletišta Banj brda, biti dostupan svim sugrađanima i posjetiocima za 1. maj i to u periodu od devet do 20 časova.

– Banj bus će saobraćati na svakih sat vremena sa početnog mjesta, tačnije kod Fabrike obuće “Bema”, pri čemu je neophodno naglasiti da sa početnog mjesta Banj bus saobraća na puni sat, a u povratku na pola sata – saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Karta će kao i do sada, koštati jednu KM, dok je za djecu do pet godina besplatna.

IZVOR:GLAS SRPSKE

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!