Od prvobitne ideje fiksnog krova nad teniskim terenom izgrađenim za juče završeni turnir Srpska open, došli smo do traženja rješenja da to, ipak, bude pokretni krov, kako bi dvorana bila multifunkcionalna, kaže za BL portal Saša Trivić, član Upravnog odbora Teniskog saveza Republike Srpske. 

Prema njegovim riječima, dogovoreno  je da se nakon završetka turnira pripremi projekat krova dvorane, kao i da se završi nešto malo unutrašnjih radova. Nakon toga, očekuje se da dio objekta bude pušten u rad, kao i da se sportisti polako usele u novu dvoranu u kompleksu parka Mladen Stojanović.

,,Projektanti upravo pokušavaju pronaći najbolje rješenje. Ukoliko  se napravi pokretni krov, onda imamo dvoranu, ali i tenski teren“, ističe Trivić za BL portal i dodaje da je rano pričati o nastavku teniske groznice u narednoj godini, dok se, kako kaže, sami organizatori o tome zvanično ne oglase.

Trivić je uvjeren da će i nove troškove finansirati Vlada Republike Srpske i Grad Banjaluka, jer je, kako kaže, takav dogovor bio od samog početka.

,,Dvoranu smo sad iskoristili za tenis. S obzirom na to da je postignut velik uspjeh tokom održavanja turnira Srpska Open, ide se ka traženju načina da krov ipak bude pokretni“, napominje Trivić i dodaje da još nije poznato koliko će to sve to da košta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!