Zajedno sa sugrađanima, ali i brojnim gostima iz regiona Banja Luka danas uz veliku tortu i spektakularan program proslavlja Dan grada – 22. april.

Nakon završetka polufinih mečeva turnira „Srpska Open“ (oko 19.00 časova) u Parku „Mladen Stojanović“, gradonačelnik Draško Stanivuković će sa gostima iz Srbije, Izraela i Crne Gore simbolično isjeći tortu dugu preko 20 metara.

Uz najveću tortu, koju u saradnji Grada Banje Luke i „Kuhinjice“ pripremaju banjalučki kuhari, očekuje vas i zanimljivi zabavni program.

Za dobru zabavu pobrinuće se banjalučki izvođači i to: Andrej Pucarević, Maja Tatić, Vanja Mišić, Sanja Zelić – Čolić, Maja Manojlović i Marija Šestić.

Važno je napomenuti da će program obilježavanja Dana grada biti nastavljen i u narednoj sedmici.

Naime, u četvrtak 27. aprila, program obilježavanja započeće odavanjem počasti našim herojima, a planirano je polaganje vijenaca na četiri gradske lokacije.Centralno polaganje vijenaca na Spomen obilježje palim borcima Drugog svjetskog rata na Trgu palih boraca zakazano je za 12.00 časova.

Takođe, predstavnici Grada Banje Luke će u 9.00 časova položiti vijence i odati počast žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija, u 10.00 časova planirano je polaganje na Spomenik palim Krajišnicima, dok će u 11.00 časova biti položeni vijenci i na Spomenik 12 beba u centru grada.

U čast Dana našeg grada osim tradicionalnog svečanog prijema za delegacije, 27. aprila sa početkom u 18.00 časova u Sportskoj dvorani „Borik“ biće održana svečana akademija,  dok će na šetalištu kod Gradske uprave od 20.00 časova biti održan koncert Borisa Režaka i grupe „One tri“

Koncert je poklon  Grada Banje Luke svim sugrađanima, ali i gostima, pa vas ovom prilikom pozivamo da Dan našeg grada obilježimo zajedno.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!