Nastavljeni su radovi na izgradnji obaloutvrde i uređenja korita Vrbasa na potezu od mosta u Trnu do mosta u Trapistima, u dužini od 1,2 kilometra, a u okviru velikog projekta zaštite od poplava.

Naime, kako su naveli iz Odjeljenja za komunalne poslove – Grad Banja Luka je 2018. godine počeo uređenje korita Vrbasa uz pomoć donatorskih sredstava UNDP-a. Tim sredstvima je uređeno 530 metara korita i izgrađeno 750 metara obaloutvrde na potezu kod trnskog mosta, saopštili su iz Gradske uprave.

-Nastavak projekta je kandidovan kod JU „Vode Srpske“ i ugovoreni su radovi za završetak ove etape odnosno dionice od mosta u Trnu do mosta u Trapistima – kazao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove, Boriša Mandić, ističući važnost ovog projekta koji će značajno smanjiti rizik od poplava.

Radovi će biti izvedeni u okviru projekta „Hitne pomoći i zaštita od poplava u Republici Srspskoj“ kroz kreditno zaduženje kod Evropske investicione banke od strane Vlade Republike Srpske.

Ugovor za izvođenje radova, vrijedan 5.677.136 KM potpisan je početkom februara ove godine sa izvođačem „Eko-Euro Tim“ Banja Luka. Radovi su počeli ovih dana, a rok za njihov završetak je 21 mjesec.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!