Uoči “Srpska opena” u Banjaluku dolazi veliki broj turista; Popunjeni svi smještajni kapaciteti (VIDEO)

226

A u Banjaluku, pred “Srpska open”, već dolaze turisti iz svih krajeva svijeta. Za sad, najviše iz Slovenije, Njemačke i Srbije. Kolika je zainteresovanost potvrđuju i podaci Turističke organizacije. Svi smještajni kapaciteti u Banjaluci do 23. aprila su popunjeni.

Rezervacije za smještaj u najvećem gradu Srpske zbog predstojećeg teniskog turnira, počele su još prije nekoliko mjeseci. u Banjaluci se, zbog dolaska svjetski poznatih tenisera, traži krevet više. Da bi na vrijeme pronašli smještaj mnogi su u najveći grad Srpske stigli mnogo ranije.

Oni koji su imali manje sreće, smještaj su morali potražiti u Laktašima, Prnjavoru i Prijedor.

– Kako sam se čuo sa ostalim kolegama i kod njih je sve puno. Nadam se da su građani i ostali svjesni značaja ovog događaja i mislim da je na najvišem nivou – rekao je Nemanja Kukić, menadžer prodaje hotela.

Najveći sportski događaj ide u prilog i ugostiteljima kojima je produženo i radno vrijeme.

– Radno vrijeme će biti produženo za dva sata poslije ponoći tako da će i za vikend imati duže radno vrijeme, ali i radni dan duži za sat vremena – pojasnio je Zlatan Tatić, član Udruženja Horeka.

Nadmetanja na teniskim terenima zvanično počinju u nedjelju. Svi koji planiraju da gledaju mečeve sa tribina moraju se pridržavati pravila ovakvih teniskih turnira.

Posjetioci koji planiraju prisustvovati mečevima, moraju minimum sat vremena ranije doći, a sve kako bi se izbjegle gužve na ulazu u kompleks, kao i na same terene.

U teniski kompleks i terene nije dozvoljeno unositi alkohol, oružje, nedozvoljene supstance, staklo, otvorene posude za piće i kese, kao i hranu i piće kupljene van kompleksa.

– Ima tu jedno pravilo da djeca do 5 godina ne mogu da prisustvuju turniru. Za njih je pripremljena fan zona, mnogo zabavnog sadržaja. Dok djeca od 5 -12 godina mogu da prisustvuju uz pratnju roditelja – pojasnio je predsjednik Teniskog saveza srpske Draško Milinović.

MUP Republike Srpske izdao je za period od 13. do 24. aprila, naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila, ukupne mase iznad 7,5 tona. Zabrana se odnosi i na ulice od Kralja Petra I Karađorđevića, Mladena Stojanovića, Olimpijskih pobjednika, Aleja Svetog Save, Gundulićevea, pa sve do Ravnogorske i Milana Radmana.

Izvor:RTRS

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!