Pogledajte uputstva za ponašanje tokom Srpska opena

226

Banjaluka sitno broji do početka jednog od najvećih sportskih događaja u ovom gradu, odnosno Srpska Opena, ATP turnira iz serije 250.

Nadmetanja na teniskim terenima zvanično počinju već u nedjelju 16. aprila kada će biti održane kvalifikacije, dok glavni turnir počinje dan kasnije, 17. aprila i trajaće do 23. aprila za kada je planirano finale. Vrhunski tenis u najvećem gradu u Srpskoj obećavaju najveća imena bijelog sporta, predvođeni najboljim teniserom svijeta, a po mnogima i najboljim svih vremena, Novakom Đokovićem. A svi oni koji će moći da na djelu vide Novaka, Vavrinku, Monfilsa, Rubljova i mnoge druge, tokom sedam dana spektakla moraće da se pridržavaju pravila koja nalaže krovna teniska organizacija (ATP), ali i organizatori Srpska opena.

Kada treba biti na stadionu

Jedno od najćešćih pitanja koje interesuje posjetioce koji namjeravaju prisustvovati mečevima, jeste koliko ranije je potrebno doći na meč. Organizatori poručuju da je to minimum jedan sat ranije, a sve da bi se izbjeglo stvaranje gužbe na ulazima u kompleks, kao i same terene.

Gradska uprava Banjaluka
Gradska uprava Banjaluka

Šta je zabranjeno unositi na tribine, ali i teniski centar

U teniski kompleks i same terene nije dovoljeno unositi alkohol, oružje, nedozvoljene supstance, staklo, otvorene posude za piće i kese, kao i hranu i piće kupljene van kompleksa. U slučaju da posjetilac posjeduje neke od zabranjenih predmeta prilikom ulaska, iste se moraju odbaciti ili će posjetilac biti zamoljen da napusti teniski kompleks.

Na meč je dozvoljeno unošenje transparenata koji neće ugroziti publiku i tenisere, kao i transparenata koji ne vrše diskriminaciju na osnovu vjere, rase, pola i nacionalne pripadnosti. Takvi transparenti biće oduzeti. Tokom meča nije dozvoljeno korišćenje klasičnih cigareta, ali ni elektronskih cigareta svih brendova. Takođe, u okviru teniskog kompleska Srpska Open turnira nigde nije dozvoljena konzumacija klasičnih cigareta. Alkoholna pića se ne smiju unositi na teren za mečeve, ali se mogu kupiti na licu mjesta. Ako konzumirate alkoholna pića, molimo vas da to činite na odgovoran način, poručuju organizatori.

Takođe, u okviru kompleksa biće postavljeni štandovi sa osvježenjem koje će publika moći da kupi prije meča ili u pauzama između setova ili mečeva, ali se hrana i piće ne smeju unositi na tribine i konzumirati tokom meča. Posjetiocima turnira biće dozvoljeno unošenje prazne boce za vodu koja se može ponovo puniti (kao što je Hidro Flask, Svell, itd.). Na teniske mečeve nije dozvoljeno ni uvođenje kućnih ljubimaca, već će biti dozvoljene samo dresirane životinje uz pratnju službenog lica.

Pixabay
Pixabay

Telefoni moraju biti utišani

Tokom trajanja mečeva obavezno je da zvuk na svim mobilnim, ali i sličnim uređajima bude isključen kako ne bi ometao tenisere tokom igre.

Pixabay
Pixabay

Kome je dozvoljen ulaz na mečeve?

Na mečevima nije dozvoljen ulaz djeci ispod 5 godina, ali će im biti dozvoljen ulazak u navijačko selo. Djeca između 5-12 godina mogu biti na tribinama, ali uz adekvatnu ulaznicu i pratnju roditelja.

Doći pristojno obučen

Ne postoji definisan “dress code” tokom trajanja turnira, ali se od publike očekuje pristojna garderoba.

Pixabay
Pixabay

Obezbijeđena posebna mjesta za osobe sa invaliditetom, ali ne i parking za posjetioce turnira

U okviru tribina na centralnom terenu biće obezbjeđena posebna mjesta za osobe sa invaliditetom, kao i poseban prilaz samoj tribini. Sa druge strane, za sve one koji dolaze automobilom, nisu obezbijeđena parking mjesta i preporuka je da pronađu parking u okolini teniskog centra ukoliko su se vozilom uputili ka teniskom kompleksu. U okviru teniskog kompleksa biće postavljeni i toaleti za publiku, čiji će kapacitet biti prilagođen predviđenom broju posjetilaca.

Pixabay
Pixabay

Zabranjeno korišćenje bilo kojeg prevoznog sredstva

Zbog bezbjednosti svih posjetilaca zabranjeno je korišćenje bilo koje vrste prevoznog sredstva u okviru samog kompleksa. S obzirom na to da će turnir nuditi veliki broj aktivnosti, šetnja kroz kompleks biće idealno rješenje da se posjetioci upoznaju sa cjelokupnim zabavnim sadržajem, poručuju organizatori.

Pixabay
Pixabay

Da li je dozvoljeno snimanje i fotografisanje

Kamere (bez blica) se mogu koristiti za snimanje fotografija/video snimaka za ličnu upotrebu. Video snimci i fotografije se ne smije reprodukovati, ne mogu se eksploatisati ili prikazivati na bilo koji način ili u bilo kom mediju bez izričite pismene saglasnosti organizatora turnira i ATP Tour-a.

Pexels
Pexels

Mjesta za gledaoce numerisana

Svaka kupljena karta posjeduje broj sa tačno određenim mjestom sjedenja koje je potrebno poštovati.

U kom periodu posjetioci mogu da posjete FAN zonu

FAN zona će za sve posjetioce biti otvorena sat vremena prije početka mečeva. Tačno vrijeme otvaranja biće blagovremeno objavljeno i istaknuto na ulaznicama. Vrijeme boravka u FAN zoni nije vremenski ograničeno. Svi posjetioci koji kupe kartu za mečeve na centralnom terenu, mogu da posjete FAN zonu.  Takođe, postoje i karte samo za FAN zonu sa kojima posjetioci imaju pristup mečevima na terenima 1 i 2.

Nema besplatnog ulaza

Besplatan ulaz biće omogućen samo u nedjelju, 16.aprila, kad se igraju mečevi kvalifikacija. Ostalim danima besplatan ulaz nije omogućen. Organizatori napominju da će se karte moći kupiti i na licu mjesta kada turnir počne.

Nije omogućen povratak ako se izađe iz kompleksa

Kada posjetilac tokom dana jednom izađe iz kompleksa, povratak u isti nije više moguć.

Šta ako meč bude odgođen

Ukoliko iz bilo kojih nepredviđenih razloga dođe do odlaganja meča, ulaznica će važiti i u naknadnom terminu ukoliko se meč održi istog dana, a posjetioci će biti pravovremeno obaviješteni.

Pristup internetu i suvenirima

U okviru teniskog kompleksa za sve posjetioce biće omogućen besplatan pristup Wi-Fi mreži jakog signala. Svi posjetioci biće u prilici da obezbijede uspomenu sa turnira u posebno otvorenoj prodavnici suvenira u okviru FAN zone.

COVID-19 pravila

Na osnovu preporuka Vlade Republike Srpske, za prisustvo na turniru nisu potrebne potvrde o preležanom COVID-u, kao ni potvrda o primljenoj vakcini, a takođe nije obavezno ni nošenje zaštitnih maski.

Pixabay
Pixabay
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!