Nezadovoljni kupci stanova u zgradama D-8 i D-7 održali su danas proteste ispred kompanije “Ekvator”- Novi Borik, Banjaluka.

Razlozi za okupljanje i protest nezadovoljnih kupaca su, kako kažu “neviđena životna muka i agonija”.

Ovom prilikom poručili su da se nadaju da će “Davidović shvatiti da je vrag odnio šalu i da će završiti radove”.

“Gospodine Davidoviću, rješavajte više!”, naglasili su.

Okupljeni poručuju da od borbe odustati neće, a ovaj, kako su ga oni nazvali, protest upozorenja, prvi je korak.

Podsjećamo, kupci su se ranije obratili medijima tražeći od firme “Ekvator” i Đorđa Davidovića da završe radove na kupljenim stanovima.

Naime, oni kažu da se ni nakon toliko vremena i više puta probijenih rokova i neispunjenih obećanja o kraju izgradnje zgrade D-8 i početka gradnje zgrade D-7, to još uvijek nije desilo i zgrada D-8 nije niti blizu završetka gradnje iako je prvobitno trebala da se završi u maju 2018. godine.

“Upravo suprotno, kako je vrijeme odmicalo i onako slabi i nedovoljni radovi na izgradnji zgrade D-8 su sve više posustajali, tako da već punih 6 mjeseci nema skoro nikakvih radova na zgradi D-8. O početku gradnje zgrade D-7 koja nije ni započeta iako su ljudi uplatili novac još prije 4-5 godina, iluzorno je i govoriti. Evidentno je da je novac koji smo uredno uplatili za gradnju naših stanova u zgradama D-8 i D-7 od strane Đorđa Davidovića potrošen u neke druge svrhe a što je potpuno nedopustivo i nosi sa sobom i adekvatnu zakonsku odgovornost ali samo u normalnim državama, što mi sigurno nismo”, navode oni, prenosi UNA.

Nezadovoljni i ogorčeni svim navedenim, više puta su, kažu, od Đorđa Davidovića odlučno tražili da preduzme radikalne, vidne i suštinske mjere da se gradnja zgrade D-8 i D-7 nastavi masovnim i neprekidnim radovima jer se više puta do sada, kažu, desilo da se započeti radovi na zgradi D-8 prekinu bukvalno i nakon nekoliko dana.

“Očajni, prije mjesec dana smo ga upozorili da ćemo zbog svega početkom aprila mjeseca organizovati javne proteste ispred njihove kancelarije u Novom Boriku i to u prisustvu medija. Do današnjeg dana Đorđe Davidović ništa nije preduzeo da intenzivira radove na našim zgradama te smo odlučili da se okupimo u petak 07.04. u Novom Boriku”, kažu ogorčeni kupci nedovršenih stanova i dodaju:

“Zbog svega navedenog, mnogi od nas su dovedeni u veoma tešku životnu situaciju, prijeti nam trajni gubitak i stana i novca jer je sasvim očigledno da gosp. Davidović nema namjeru da završava naše zgrade”.

Posebno ističu da su neki već umrli, a nisu dočekali svoje stanove.

“Neki su se u međuvremenu teško razboljeli, naša djeca su već završila škole planirajući najam stana Banjaluci a da porodice nisu vidjele svoje stanove od Ekvatora”, navode i dodaju:

“Posebno nas brine što ovdje nije pitanje – kada će naši stanovi biti gotovi, već da li će uopšte, jer ponavljamo – naš novac je Davidović Đorđe lakonski potrošio u renoviranje svog hotela „Slavija“ (priznanje njegovog menadžera) umjesto u naše zgrade i sada očigledno nema novac da završi naše zgrade”, navode u saopštenju.

Isto tako, posebno potenciraju i odgovornost Gradske uprave Banjaluka za ovu situaciju.

“Nikome nije jasno kako bilo ko može da gradi i useljava stambene zgrade bez potrebnih dozvola”, zaključuju u svom obraćanju medijima.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!