Poslije dvije godine, višestruki grend slem šampion i bivši broj jedan u igri parova Nenad Zimonjić, vratiće se na teren.

Trostruki grend slem šampion u dublu (ima i pet grend slem trofeja u parovima), osvajač Salatare i ATP kupa, jedan od najboljih dubl igrača svijeta svih vremena, igraće u Republici Srpskoj.

“Da, tačno je da ću igrati u Banjaluci”, potvrdio je za Sportal Zimonjić.

Posljednji meč na ATP turu Ziki je odigrao 2021. u Dubaiju kada je zajedno sa Vašekom Pospišilom morao da preda meč Hubertu Hurkaču i Janiku Sineru, poslije samo tri odigrana gema.

Zimonjić je 2018. operisao kuk i sa ugrađenim vještačkim kukom, nastavio je da igra i tako postao primjer i drugim sportistima da se poslije operacija vrate igri. Zimonjić nema rang, tako da je za turnir u Banjaluci dobio pozivnicu, a dva su logična pitanja koja se nameću, sa kim će igrati u dublu i da li će učešće na ovom turniru iskoristiti za zvaničan oproštaj od igre kojoj je posvetio život?

Inače, Zimonjić je prošle godine, zajedno sa Marion Bartoli osvojio turnir legendi koji se igrao na Vimbldonu. Srbin i Francuskinja su savladali u finalu Toda Vudbridža i Karu Blek sa 7:6, 6:1.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!