Odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka Bojan Pećanac, kazao je da je usvojen njegov prijedlog da kazna za one koji se parkiraju na parking mjesto namijenjeno osobama sa invaliditetom iznosi 500 KM, te da navodi ovlaštenog potpisnika, da je kazna 200 KM, nisu istiniti.

Pećanac ističe da je ovaj amandman već otišao u Službeni glasnik, te da će biti objavljen početkom naredne sedmice.

“Na Komisiji za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja uputio sam Zaključak da se nepropisno prakiranim vozilima na mjesta rezervisana za lica sa invaliditetom kazna od 40 KM, poveća na 500 KM. Nadležno odjeljenje, imalo je prijedlog da to bude 200 KM. Pošto Komisija nije mogla uložiti amandman, morali smo ići u formi zaključka. Kada je to došlo do Skupštine, ovlašteni predlagač, je napisao amandman na 500 KM, što je bio i moj zaključak. Međutim, u toku same sjednice, gradski menadžer, koji nije ovlašteni predlagač, rekao je da je to greška i da bi kazna trebala biti 200 KM. Ali, oni nisu predložili neki drugi amandman, i ostalo je tih 500 KM. Pročitao sam danas izjavu ovlaštenog potpisnika, on kaže da je kazna ostala na 200 KM, što nije istina. Kazna od 500 KM otišla je u Službeni glasnik i to će biti objavljeno početkom naredne sedmice”, rekao je Pećanac.

Odbornik SNSD-a je dodao da će u narednom periodu uputiti inicijativu da se od ovakvog vida kažnjavanja, novac preusmjeri udruženjima i sportskim klubovima osoba sa invaliditetom.

“U narednom periodu ću uputiti inicijativu, da sve sredstva, koja se naplate iz ovakvog vida kažnjavanja, preusmjere na udruženja i sportske klubove lica sa invaliditetom. Gradu Banjaluci to neće mnogo da utiče na budžet, a licima sa invaliditetom to mnogo znači.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!