U Banjaluci je održana sjednica Organizacionog odbora teniskog turnira “Srpska open” na kojem je razgovarano o posljednjim detaljima vezanim za ovaj turnir. Kako je najavljeno na sjednici, otvaranje kompleksa predviđeno je 12. aprila.

Predsjednik Organizacionog odbora Bojan Vujić rekao je da će na turiru učestvovati veliki broj igrača.

“Sve protiče u najboljem redu, dogovorili smo se danas oko detalja. Oko 200.000 građana je tražilo karte”, rekao je Vujić, na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka Organizacionog odbora.

Predsjednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović je rekao da je za ovaj događaj izdvojeno 30 miliona KM.

“Teniski turnir ‘Srpska open’ donijeće Banjaluci i Srpskoj niz benefita. Predviđeno je da 12. aprila bude zvanično otvaranje kompleksa, a tada će svi građani imati pristup da se upoznaju sa kompleksom“, rekao je Milinović.

Istakao je da će sve biti završeno na vrijeme.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je “Srpska open” važan događaj za cijelu Republiku Srpsku.

“Današnji sastanak u Vladi bio jedan od finalnih, sada gledamo nijanse. Radimo modernizaciju svih putnih saobraćajnica. Grad Banjaluka je kupio i autobus na dva sprata, gdje će biti omogućena besplatna vožnja za sve turiste i građanje. Cilj je da se turisti upoznaju sa čarima grada na Vrbasu“, rekao je Stanivuković.

Istakao je da je ovo projekat od nacionalnog interesa. Dodao je da će za ugostiteljske objekte biti i produženo radno vrijeme kao za vrijeme novogodišnjih praznika.

Sjednica je održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović, predsjednik Organizacionog odbora Bojan Vujić, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i ministri u Vladi Zora Vidović, Siniša Karan i Bojan Vipotnik.

Podsjetimo, Srpska open održava se u Banjaluci od 16. do 23. aprila.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!