Ugostiteljski objekti u Banjaluci dobili duže radno vrijeme

314
banjaluka gužva

Ljetno radno vrijeme svih ugostiteljskih i objekata koji na području grada obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost primjenjuje se od 1. aprila.

Kako kažu iz Gradske uprave za ugostiteljske objekte, bez obzira na vrstu, koji se nalaze u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, ljetno radno vrijeme je od sedam do 24 časa, svakog dana.

“Mogućnost da rade jedan sat duže u ljetnom periodu, data je ugostiteljskim objektima smještenim van stambeno–poslovnih objekata kolektivnog stanovanja”, kazali su oni.

Prema njihovim riječima restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće rade od sedam do 24 časa, a vikendom od sedam do jedan čas..

“Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće, kojima je dodijeljen znak kvaliteta ‘Zlatna kašika’, rade od sedam do jedan čas, radnim danima, a vikendom od sedam do dva časa”, kazali su oni, te su dodali da noćni klubovi rade od 19 do tri časa, radnim danima, a vikendom od 19 do četiri časa.

“Saloni za posebne prilike, rade od sedam do četiri časa. U isto vrijeme, objekti koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost dužni su da se u ljetnom periodu godine pridržavaju propisanog radnog vremena, odnosno da organizuju svoje poslovanje u periodu od sedam do 23 časa”, naveli su oni.

Dodaju da period ljetnjeg radnog vremena traje do 30. septembra.

Izvor: Nezavisne Novine

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!