Vlada Republike Srpske donijela je odluku o osnivanju Javne ustanove Srednje škole unutrašnjih poslova.

Razlozi za osnivanje ove škole su dugoročno rješenje pitanja ljudskih resursa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nastavak tradicije srednjoškolskog policijskog obrazovanja i omogućavanje nastavka policijskog školovanja na visokoškolskim institucijama, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Prethodno je Komisija za utvrđivanje ispunjenosti uslova za osnivanje Srednje škole unutrašnjih poslova Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske utvrdila da su ispunjeni uslovi za osnivanje škole s obzirom na to da postoji potreba za školovanjem u zanimanju policajac-tehničar za policijske poslove.

Komisija je utvrdila da su obezbijeđena sredstva za osnivanje i rad škole, prostor, oprema i nastavna sredstva u skladu sa pedagoškim standardima i normativima, potreban broj nastavnika i stručnih saradnika, obezbijeđeni uslovi za obavljanje praktične nastave, fiskulturna sala i najmanje jedno igralište na otvorenom.

Upis učenika u školsku 2023/24. godinu u Srednju školu unutrašnjih poslova biće definisan konkursom koje će raspisati sama ustanova.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!