U narednim danima očekuje nas jedan od najvećih sportskih događaja Banjaluke, ali i Republike Srpske, u grad će doći veliki broj turista, pa bih htio da razmotrimo situaciju i produžimo radno vrijeme ugostiteljskih objekata, predložio je odbornik SNSD-a Dragoslav Topić tokom Aktuelnog časa na današnjoj sjednici banjalučke Skupštine. 

“Svi ti turisti koji dođu u Banjaluku, a biće ih veliki broj, zaslužuju da mogu negdje izaći nešto pojesti, da restorani i kafići rade duže sat, dva, kao u vrijeme praznika”, predložio je Topić i dodao da smatra da bi produženo radno vrijeme trebalo biti tokom trajanja samog turnira, kao i nekoliko dana prije njegovog početka.

Sa njim se saglasio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je istakao da je ovakav scenario već u planu, kao i da se već radi analiza po ovom pitanju.

“Vrlo izvjesno da ćemo slijediti sličan primjer kao za novogodišnje praznike, kada je riječ o radnom vremenu. Očekujemo da koliko Banjaluka ima stanovnika da će biti još toliko turista. Poslaćemo impozantnu sliku u svijet, a onda će poslije toga biti mnogo veće interesovanje za Banjaluku i na ljeto”, poručio je gradonačelnik.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!