uros-sklekovi-ginisov-rekord
Uroš Ašković iz Obrenovca za 70 sklekova oborio je prethodno postavljen rekord Kanađanina, a sada je za televiziju Prva otkrio kako je izgledalo njegovo iskustvo u obaranju Ginisovog rekorda.
“Treniram već 13 godina i ono što ja radim su vežbe sa sopstvenim telom: sklekovi, zgibovi, trbušnjaci i razne varijacije ovih vežbi. Ništa mi nije preterano predstavljalo problem, osim adaptacija na ranac koji sam imao. Dakle, nisam radio klasične sklekove, već sklekove sa plus 18 kilograma koji su bili upakovani u rancu. Imao sam zadatak da mi se telo privikne na to dodatno opterećenje. Bilo je samo pitanje vremena kada ću oboriti već postavljeni rekord”, objašnjava novopečeni Ginisov rekorder.Iako u prvih mah mnogi misle da je akcenat samo na pravilnim sklekovima, Ašković objašnjava da postoje mnoga pravila kako bi Ginisov rekord uopšte bio priznat.

“Oni su veoma striktni, poslali su mi tri strane PDF-a, pravila za sklek koja moram da ispoštujem, ali i pravila snimanja, sve oko mene je moralo da bude postavljeno perfektno, kako bi rekord sutradan mogao da bude priznat”, rekao je Ašković.

Ginisov rekorder je u programu uživo objasnio kako se pravilno rade sklekovi pod teretom od 18 kilograma.

“Nije naročito komforno, naravno. Kad se podižem iz skleka, ruke moraju da budu ispružene skroz, a kad se spuštam, podlaktice i nadlaktice moraju da budu pod uglom od 90 stepeni. Takvih 1.015 sam odradio za 60 minuta, a oborio sam prethodni rekord Kanađanina, koji je odradio 949 sklekova”, istakao je Obrenovčanin.

Kako je njegovim prethodnicima bilo važno samo da se domognu rekorda, pa makar za jedan bod razlike, Ašković kaže da tako nije bilo u njegovom slučaju.

“Nisam išao na to da oborim Ginisov rekord za “jedan preko”, već mi je cifra od 1.000 bila posebno primamljiva. Prijavio sam 1.000 skekova, međutim, ostalo je malo vremena preko, pa sam uradio još koliko samo mogao da istekne tih 60 minuta”, rekao je on, pa dodao da li bi opet obarao rekord kada bi ga neko nadmašio.

“Što da ne, to je otvorena priča. Svako može da ode na Ginisov sajt i da aplicira. Trenutno su mi fokus zgibovi, ali sutra, ako neko obori moj rekord, poželeću da ponovo nastupim. Zanimljivo je sve to”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!