Бања Лука изабрала најбоље спортисте: Лауреати Павле Дујаковић и Софија Пајић

213

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

Павле Дујаковић, члан Карате клуб „Енергија-Граве“ и Софија Пајић, чланица Џудо клуба „Звијезда“, проглашени су за најбоље спортисте Бање Луке у 2022. години, на традиционалној манифестацији „Избор најбољих спортиста“, која је вечерас одржана у Спортској дворани Борик.

Награду Павлу Дујаковићу уручио је градоначелник Драшко Станивуковић, који је свим награђеним честитао на оствареним успјесима у протеклом периоду.

-Поруку коју сам вечерас послао јесте та да се успјех мјери како идете кроз вријеме. То значи да када прође један временски период ви сагледате колико сте урадили – казао је градоначелник.

На прошлогодишњој манифестацији, како је рекао – најавио је да ће Град пола милиона КМ уложити за све спортске колективе, а данас је то нешто што је реализовано.

-Завршена је и спортска дворана на Лаушу, како смо и рекли, али реалност је и да улажемо у спортску инфраструктуру не слутећи да ће годину дана послије доћи прилика да градимо највећу спортску дворану у посљедњих 50 година, капацитета дупло већег од овог храма спорта. Дакле, добијамо нову мултифункционалну дворану и очекује нас највећи спортски догађај, тениски спектакл – казао је градоначелник.

Истакао је да су вечерас изабрани они најбољи, којима је упутио искрене честитке.

-Бања Лука је поносна на све оне који су вечерас добили ово престижно признање, али и на све остале који су остварили запажене спортске успјехе. Свака освојена медаља чини да Бања Лука још више сија – поручио је градоначелник.

Град ће, према његовим ријечима – и даље да прати њихове успјехе и да их подржава у континиутету.

Спортски центар Борик био је технички организатор вечерашње манифестације, а директор те установе Ненад Талић такође је честитао свим награђеним.

-Сматрам да Спортски центар „Борик“ може да пружи сву подршку спортистима Бање Луке да дају још боље резултате и представљају како Спортски центар „Борик“, тако и наш град – поручио је Талић.

Најбољи спортиста Бање Луке за 2022. годину, Павле Дујаковић казао је да му је ова награда велика одговорност, али и мотивација да настави и даље са добрим резултатима.

-Задовољан сам свим постигнутим у протеклој години. Циљ ми је европска и свјетска сениорска медаља – казао је Павле.

Најбољој спортисткињи Софији Пајић награду је уручио предсједник Скупштине града Бање Луке, Љубо Нинковић.

На вечерашњој манифестацији проглашени су и најуспјешнији млади спортиста у мушкој и женској категорији, а то су Лука Пејић из Карате клуба „Енергија-Граве“ и Милана Раилић из Женског рукометног клуба „Борац“.

Најуспјешнија спортска организација у мушкој сениорској категорији је Рукометни клуб „Борац“, а у женској сениорској категорији – Женски рукометни клуб „Борац“.

За најуспјешнији спортски догађај проглашена је утакмица 3. кола ЕХФ ЕУРО купа – организатори Женски рукометни клуб „Борац“.

Најуспјешнији спортиста-појединац у спорту за лица са инвалидитетом је Биљана Недић – Кошаркашки клуб инвалида „Врбас“.

Стручни жири за „Избор најбољег спортисте града Бања Лука, за 2022. годину“ додијелио је и специјалне награде за допринос у развоју и афирмацији спорта града Бање Луке, и то: специјалну награду за афирмацију и развој спорта лица са инвалидитетом – Драгану Ђурану – Одбојкашки клуб инвалида „Бања Лука“; специјалну награду за афирмацију и развој спорта – Горану Граховцу, специјалну награду за афирмацију и развој спорта – Кајак кану клубу „Врбас“ и специјалну награду за афирмацију и развој спортске рекреације и спорта – Ненаду Талићу.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!