Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, komentarisao je danas saradnju sa SAD, nakon njegovih prethodnih izjava o prekidu saradnje i komunikacije vlasti Srpske sa ambasadama SAD i Velike Britanije u BiH. 

Budući da je projekat zbrinjavanja 50 raseljenih porodica u novom stambenom prostoru u banjalučkom naselju Ada finansiran od strane donatora iz Evropske unije, a dobrim dijelom i Vlade Sjedinjenih Američkih Država, Dodik je, nakon dodjele ključeva, novinarima objasnio na koju i kakvu saradnju je mislio.

“Vi mene nećete da slušate. Mi smo rekli da nećemo da sarađujemo sa ambasadorom i njegovim osobljem ovdje”, poručio je Dodik i naglasio da niko nije prekinuo saradnju sa Amerikom, te njegove prethodne izjave nisu dobro protumačene.

“Mi smo rekli da nećemo da sarađujemo sa ambasadorom i njegovim osobljem ovdje. Niko nije prekinuo saradnju sa Amerikom”, kazao je Dodik.

Kako je kazao, od početka je bilo, da američki ambasador pravi smutnje u Bosni i Hercegovini, zajedno sa njegovim osoboljem kojeg čine najčešće domaći ljudi od kojih je 90 odsto zaposleno u Sarajevu.

“Sa njima neću da sarađujem, i naravno ni sa Eskobarom koji je došao da lomi stvari, a svi ostali redvni sastanci će se održavati”, kazao je Dodik.

S tim u vezi ističe da poštuje Ameriku i američki narod, ali ne i američkog ambasadora, koji  se “odmetnuo i pokušao da kreira neka svoje rješenja”

Takođe je komentarisao i zakonu o kleveti, rekavši da će sigurno biti donesen, kao i svoju nedavnu najavu da će u narednih nekoliko mjeseci u Republici Srpskoj biti donesen zakon kojim će aktivistima LGBT zajednice biti zabranjen prilazak obrazovnim institucijama.

“LGBT aktivistima će biti zabranjen pristup obrazovnim institucijama. Cilj je i da se iz udžbenika izbace svi mogući sadržaji te vrste, čak i da pokušamo da vidimo na koji način sve to regulisati kroz društvene mreže. Ja mislim da to zagađuje javni prostor i da to treba eliminisati. Ja sada odlučujem, da oni nama nameću svoje vrijednosti to nećemo dopustiti. Ja i dalje ostajem protiv tih ljudi, odnosno protiv onog što propagiraju. Nemam ništa protiv tih ljudi, oni su slobodni da u svom privatnom životu upražnjavaju šta hoće, tužite me nikakav problem nije. Za mene je neprihvatljiv zakon o istopolnim brakovima, smijem biti protiv. Imate mjesta, ostrva, ovo je naš način života, idite tamo”, poručio je Dodik.

On je rekao da poštuje premijera Srbije Anu Brnabić i njen način života, jer ona, kako kaže, nikome ne nameće ništa.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!