Deveta vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka završena je glasanjem, a odbornici su usvojili svih pet tačaka. Epilog sjednice biće povećanje cijena komunalnih usluga u Banjaluci, međutim odbornici nisu jednoglasno glasali po ovim pitanjima.

Odbornici iz “Ujedinjene Srpske”, podržali su poskupljenje vode i odvoza otpada, ali su na konferenciji za medije nakon sjednice, istakli da su bili protiv odluka o poskupljenju grijanja, kao i dodjele granta od pet miliona preduzeću “Eko toplane”.

Neven Stanić, ovom prilikom govorio je ispred Kluba odbornika ove partije, a odluku o neprihvatanju pomenute dvije tačke pravda činjenicom da, kako je rekao, svi građani koriste vodu, ali se svi ne griju preko “Eko toplana”.

“Nismo podržali povećanje cijene grijanja, i grant ovom preduzeću. Nismo mogli da prihvatimo povećanje cijena od 30 maraka za domaćinstva, niti smo podržali predloženi grant od pet miliona maraka. Prije svega zato što je preduzeće “Eko toplane” prije nekoliko mjeseci dobilo grant od dva miliona, a mi nismo dobili nikakav izvještaj gdje je taj novac završio, a već im dajemo nova sredstva”, tvrdi Stanić.

Problem u komunikaciji sa preduzećem “Eko toplane”, naglasio je i gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je istakao i da bi trebalo “preispitati partnerstvo sa ovom privatnom kompanijom”.

Kresojević je govorio i o poskupljenjima koja očekuju Banjalučane i rekao da su ove odluke uvijek nepopularne.

“Uvijek je teško donijeti odluku da bilo šta ide na teret građana, ali moram naglasiti da duplo više troškova ide na teret grada. Više od deset miliona troškova je preuzeto sa tereta građana”, tvrdi Kresojević.

Kao jednu od olakšica zbog kojih je došlo do poskupljenja, Kresojević je naveo i generalno povećanje prosječne plate u Srpskoj od 52 odsto, kao i činjenicu da je njen trenutni iznos 1.256 maraka.

Ovaj podatak, o povećanju prosječne plate od 52 odsto, odbornik pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić smatra netačnim i smiješnim.

 

Izvor: BL Portal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!