Modna revija pod nazivom „Sa nama, ne za nas“ biće održana danas, 22. marta u Tržnom centru „Delta Planet“ sa početkom u 18.00 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

Riječ je o reviji koju povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s Daunovim sindromom organizuje Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama „Dajte nam šansu zvjezdice“ s ciljem podizanja svijesti  o tome koliko su ove osobe važan dio našeg društva, ali i s ciljem zajedničke borbe za inkluziju i veća prava djece sa Daunovim sindromom

Zajedno sa djecom iz Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama „Dajte nam šansu zvjezdice“ u reviji će učestvovati i djeca i mladi sa poteškoćama iz Servis centra Tračak nade -Foča, Kuća radosti – Centar za porodicu, Udruženj roditelja „Duga“, Udruženje „Sunce“ iz Dervente, kao i inkluzivna folklornlj grupa KUD „Čajavec“ iz Banje Luke.

Reviji će u ime Grada Banje Luke prisustvovati gradonačelnik Draško Stanivuković.

Važno je podsjetiti da je uz podršku Grada Banje Luke prošle godine u Domu omladine otvoren prvi kafe u kojem rade osobe sa Daunovim sindromom.

Takođe, u znak podrške obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom zgrada Gradske uprave sinoć je svijetlila u žutoj boji.

Osim toga u znak podrške djeci sunca, učenici banjalučke Gimnazije organizovali su humanitarnu žurku, a prikupljena sredstva u iznosu od 2.000 KM donirana su Centru „Dajte nam šansu zvjezdice“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!