Banjalučki odbornici, na današnjoj vanrednoj sjednici, usvojili su odluke o poskupljenju cijene vode, grijanja i odvoza otpada, kao odobravanje granta od pet miliona “Eko toplanama”. Međutim jedan dio odbornika, od kojih je nekoliko iz PDP-a , nije glasao za ovakve odluke, čiji je predlagač gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tako odbornik Saša Lazić iz pokreta “Banjaluka zove”, kao i odbornici PDP-a, Milko Grmuša i Nemanja Kondić nisu podržali nijednu od pet tačaka koje su se danas našle na dnevnom redu.

Konkretno, Lazić, Grmuša i Kondić bili su uzdržani tokom glasanja o prve dvije tačke u vezi sa poskupljenjem vode, dok su se izjasnili protiv, prilikom glasanja o preostale tri tačke, odnosno o poskupljenju odvoza otpada, poskupljenju cijena grijanja i odobravanju granta od pet miliona “Eko toplanama”.

Još jedan odbornik PDP-a, nije podržao prijedloge gradonačelnika Stanivukovića, a riječ je o Dijani Ješić, koja je bila uzdržana prilikom glasanja o poskupljenju odvoza otpada, dok je bila protiv poskupljenja grijanja i granta “Eko toplanama”.

Odbornici su bili najpodjeljeniji prilikom glasanja o poskupljenju grijanja, kao i granta od pet miliona maraka preduzeću “Eko toplane”. Pored ranije navedenih odbornika, ove tačke nisu podržali ni odbornici Ujedinjene Srpske, Neven Stanić, Željko Amidžić i Milenko Rosić, kao i odbornik SNSD-a Marinko Umičević, te nezavisni odbornik Aleksandar Petković.

Slobodan Stanarević i Đuro Čubrilović su bili uzdržani prilikom glasanja o poskupljenju usluga grijanja, dok su ostali odbornici podržali sve današnje tačke dnevnog reda.

 

Izvor: BL Portal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!