За Свјетски дан вода планиран низ активности

287

За Свјетски дан вода планиран низ активности

Поводом 22. марта – Свјетског дана вода, „Водовод“ а.д. Бања Лука организује низ активности.

Истичу да у складу с приједлогом УН-а да ова 2023. година буде посвећена „Убрзавању промјена“ сматрају својом дужношћу да младе нараштаје упуте у неопходност очувања природних водних ресурса, и то кроз измјену личних, навика у породици, школи, па и широј заједници.

Тако је за суботу, 18. март, планирана акција чишћења корита Сутурлије и излетишта на тој ријеци, у којој ће учествовати радници „Водовода“, Цивилна заштита, Риболовачки савез (који ће том приликом и да изврши порибљавање ријеке), ватрогасци, спортски и рекреативни клубови повезани с ријеком (дајак, рафтинг, кајак…), средњошколци који учествују на видео-конкурсу, као и ученици двије основне школе које се налазе у близини Фабрике воде – ОШ „Бранислав Нушић“ и ОШ „Милан Ракић“.

-Под слоганом „Мисли глобално, дјелуј локално“ ове године желимо да средњошколци покажу своју креативност кроз видео-радове и придруже нам се у настојању да убрзамо неопходне промјене у начину на који се односимо, на који користимо и управљамо нашим водним ресурсима. Презентација радова биће одржана у понедјељак, 20. марта 2023. године у Дому омладине – навели су у саопштењу из „Водовода“.

Додају да ће и најмлађи, дјеца из вртића Центра за предшколско васпитање и образовање у уторак, 21. марта обићи Фабрику воде.

-На сам Дан вода, 22. марта у „Стакленцу“ и у Парку „Петар Кочић“ предвиђена је додјела награда за три најбоља видео-рада и захвалница, те промоција „Водовода“, његове савремене механизације и промјена које свако од нас може да направи, као и промоција спортских клубова који су повезани с водом и њихове опреме – навели су из овог предузећа.

 Фото: В. Шевчук

Фото: В. Шевчук

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!