Uskoro postavljanje prodajnih štandova: Pet banjalučkih naselja dobija rejonske pijace

102
Projekat “Urbane tržnice” nalazi se u fazi javne nabavke i njegova realizacija se može očekivati u skorijem periodu, tako da će svi zainteresovani poljoprivrednici moći da prodaju svoje proizvode na uređenim prodajnim štandovima u najgušće naseljenim gradskim mjesnim zajednicama.
Potvrdili su ovo iz Gradske uprave za “Glas Srpske” i dodali da su planirane rejonske pijace u pet naselja.- U toku je sprovođenje postupka javnih nabavki mobilnih prodajnih štandova, nakon čega se očekuje njihovo postavljanje – rekli su iz Gradske uprave.Dodali su da je cilj da tezge postave na lokacijama koje su najprometnije, odnosno gdje ima najviše prolaznika.

– Na osnovu toga, odlučeno je da se štandovi postave na Starčevici, u Boriku, Novoj varoši, Obilićevu i Lazarevu – kažu iz Gradske uprave.

Podsjetili su da je na javnom pozivu, koji je završen u februaru 2022. godine, odabrano 38 korisnika za 10 štandova koji će uskoro biti postavljeni.

– Na poziv su se mogli odazvati svi poljoprivredni proizvođači s područja grada, tačnije sva fizička i pravna lica te samostalni poljoprivredni proizvođači – naveli su iz Gradske uprave.

Kako su pojasnili, komisija koju je imenovao gradonačelnik rangirala je i utvrdila listu korisnika s kojima je zaključen ugovor o korištenju prodajnih štandova.

– Težilo se ka tome da korisnici štandova dolaze iz različitih sektora poljoprivrede pa smo tako odabrali one koji se bave proizvodnjom i prodajom mesnih prerađevina, jaja, mlijeka i mliječnih proizvoda, meda, ljekovitog bilja, gljiva, žitarica, voća i povrća – kažu iz Gradske uprave.

moći će da se koriste u skladu s naknadno utvrđenim rasporedom korištenja za sve korisnike, a koji će biti pripremljen u skladu s ponudom poljoprivrednih proizvoda odabranih korisnika, periodom u godini te ravnomjernoj zastupljenosti svih korisnika na lokacijama prodajnih štandova – poručuju iz grada.

Značaj ovog projekta ogleda se u činjenici da će se podstaći poljoprivredna proizvodnja i poljoprivrednicima omogućiti plasman proizvoda.

– Cilj je modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranje novih radnih mjesta, zadržavanje poljoprivrednika te oporavak privrede od negativnih posljedica korone – naveli su iz grada.

Starčevica

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica Dragomir Đukić kaže da u ovom naselju do sada nije bilo ovakvih štandova.

– Vrlo je važno da Starčevica kao najveća MZ u Banjaluci ima rejonsku pijacu, koja će prvenstveno olakšati starijim osobama jer neće morati ići u grad po voće i povrće – kaže Đukić za “Glas Srpske”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!