Opet će igrati za nacionalni tim iako je ove sezone rijetko bio na terenu u dresu kluba.

Iskusni švedski fudbaler, jedan od najboljih u istoriji te zemlje, ponovo je u nacionalnom timu. Nakon godinu dana pauze Zlatan Ibrahimović (41) će obući dres nacionalnog tima i povesti Šveđane ka još jednom plasmanu na Evropsko prvenstvo. Na spisku koji je saopštio selektor Jane Anderson nalazi se i ime fudbalera Milana.

Zlatan je tek nedavno zaigrao nakon teške povrede zbog koje je mjesecima bio van terena, ali su i samo tri nastupa u prethodnom periodu bili dovoljni za poziv. Vjerovatno će Zlatan Ibrahimović – slično situaciji u Milanu – više imati ulogu u svlačionici nego na terenu. U Italiji je to dalo rezultate, pošto je velikan San Sira u prethodnoj sezoni osvojio titulu iako Zlatan Ibrahimović nije odigrao sezonu na svom nivou.

Tokom ovog prvenstva Zlatan Ibrahimović je na tri meča upisao oko 70 minuta i nije zabilježio učinak, ali će opet obući dres reprezentacije Švedske. Poziv je stigao nakon godinu dana pauze, pošto je Ibra nastupio u baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru, kada je Švedska eliminisana porazom od Poljske. Činilo se tada je Zlatan završio reprezentativnu karijeru, ali biće prilike da on popravi učinak od 121 meča i 62 gola!

Švedska će tokom marta na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine igrati protiv Belgije i Azerbejdžana. U kvalifikacionoj grupi nalaze se još Estonija i Austrija, a dva tima će obezbijediti direktan plasman.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!