Predstavljena aplikacija u Banjaluci: Brži i lakši pristup informacijama o dobrovoljnom davalaštvu krvi

105
U Banjaluci je danas predstavljena mobilna aplikacija za dobrovoljne davaoce krvi “Kap” (KAPP) koja će omogućiti da informacije o aktivnostima Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske brže stižu do dobrovoljnih davalaca krvi.

S druge strane aplikacije će rasteretiti zdravstvene ustanove u domenu komunikacije u procesu prikupljanja doza krvi.

Aplikacija “Kap” je rezultat saradnje kompanije “M:tel” i agencije “Akvarijus” i poklon je Zavodu za transfuzijsku medicinu kao i svim građanima Republike Srpske.

Direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Gordana Guzijan rekla je da je cilj da do davalaca, koji se registruju i instaliraju aplikaciju na svojim mobilnim telefonima, što brže i lakše stigne informacija o redovnim, ali i vanrednim aktivnostima Zavoda.

“Informacije će biti selektovane prema krvnim grupama davalaca, te mjestima njihovog boravka”, rekla je ona novinarima u Banjaluci.

Generalni direktor kompanije “M:tel” Jelena Trivan rekla je da ima više razloga što je Kompanija podržava ovakve projekte – to je želja da se državi vrati dug kroz razne aktivnosti, da se podrže inovativne tehnologije i da u 21. vijeku na najracionalniji način ljudi budu podstaknuti na dobrovoljno davalaštvo, dodavši i da veliki broj radnika “M:tela” redovno daruje krv.

“Tu kulturu pomaganja gajimo u našoj kompaniji i nadamo se da ćemo je na ovaj način promovisati u cijelom društvu”, rekla je Trivanova, koja je Gordani Guzijan simbolično uručila aplikaciju “Kap”.

Direktor agencije “Akvarijus” Brankica Janković rekla je da je ova godina, u kojoj agencija slavi tri decenije postojanja, posvećena radu na projektima koji će doprinijeti zajednici, kao što je i ova aplikacija.

Ona je istakla da je važno promovisati dobrovoljno davalaštvo krvi, dodavši i da u agenciji ima veći broj dobrovoljanh davalaca.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi “Telekoma Srpske” i osnivač banjalučkog Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Đuro Ožegović rekao je da će radnici ove kompanije nastaviti da podržavaju ovakve akcije, te da je neophodno riješiti status onih koji su krv darovali više od 100 puta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!