Fudbalska asocijacija (FA) pokrenula je istragu protiv Arsenala zbog nedozvoljenog načina slavlja nakon dramatične pobjede nad Bornmutom u subotu.
Lider Arsenal bori se za toliko željenu titulu prvaka, a pobjeda u subotu protiv Bornmut donijela je taj cilj za korak bliže jer je stigla nakon velikog preokreta i 0:2.
Sudija Chris Kavanagh produžio je utakmicu za šest minuta, a onda je Reis Nelson pogodio u 98. minuti za 3:2 i veliku pobjedu. Nakon gola, nastala je ludnica na terenu Emiratesa.
Gol je izazvao euforične scene, a igrači, navijači i osoblje trčali su po terenu nakon pogotka. Sudija Kavanagh prijavio je Arsenal FA-u, nakon čega je pokrenuta istraga protiv lidera.
Zakoni fudbalskog takmičenja u Engleskoj kažu da se igrači i članovi stručnog štaba moraju ponašati na odgovoran način te ostati unutar svojih granica osim u posebnim okolnostima (npr. fizioterapeut koji ulazi u teren za igru uz dopuštenje arbitra).
Arsenal bi nakon svega mogao dobiti finansijsku kaznu, uz eventualne suspenzije za aktere nepropisnog slavlja, piše Klix.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!