Mart u znaku kampanje “Za život žena”

113
Gotovo cijeli mart u Banjaluci će biti posvećen kampanji “Za život žena”, čiji će fokus ove godine biti zdravlje žena, žene preduzetnice i podrška ženama pri pokretanju biznisa.

Kampanju “Za život žena” od 6. do 26. marta sprovodiće Grad Banjaluka sa svim relevantnim udruženjima i organizacijama, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Simbolično, kao osnovni motiv kampanje izabran je lik žene koji se nalazi na bedževima, koje u svojoj radionici izrađuju štićenice Sigurne kuće.

Radno-okupacioni terapeut u Sigurnoj kući Jasminka Pavić rekla je Srni da je lik žene na bedžu bio simbol kampanje povodom obilježavanja 15 godina rada Sigurne kuće i predstavlja jaku, samouvjerenu i uspješnu ženu, ženu pobjednicu.

“Naši sugrađani kupovinom ovih radova pomažu ženama žrtvama nasilja i ekonomskom osnaživanju žena”, kaže Pavićeva.

Ona je istakla da se u Sigurnoj kući sprovodi radno-okupaciona terapija u koju su uključene štićenice ove ustanove, dok se u velike projekte poput ovoga uključuju i žene koje su nekada bile njihove štićenice.

Iz Sigurne kuće su pozvali sve zainteresovane sugrađane da posjete izložbu radova u Domu omladine koja je otvorena do 8. marta u terminu od 11.00 do 17.00 časova, te podsjetili da će povodom završetka Mjeseca žena od 24. do 26. marta biti održan i Prodajno-izložbeni sajam u Parku “Petar Kočić”, gdje će takođe biti izloženi njihovi radovi.

Iz Gradske uprave navode da je planirano da u prvoj nedjelji kampanje bude održan i Interaktivni sajam za ekonomsko osnaživanje žena, a tokom posljednje Izložbeno-prodajni sajam.

U okviru kampanje na Dan žena – 8. mart biće održan i koncert benda “Leksington”, na parkingu kod “Kraša”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!