Obilježavanje Međunarodnog dana energetske efikasnosti na Univerzitetu PIM

139

Gost i predavač na Univerzitetu PIM povodom obilježavanja Svjetskog dana energetske efikasnosti dr Maja Mrkić – Bosančić, načelnik Odjeljenja za gas Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

S ciljem širenja svijesti o značaju energetske efikasnosti u svakodnevnom životu, a povodom 5. marta, Međunarodnog dana energetske efikasnosti, Univerzitet PIM organizuje predavanje na temu „Energetska efikasnost – prošlost, sadašnjost, budućnost.“

Gost i predavač biće dr Maja Mrkić – Bosančić, načelnik Odjeljenja za gas Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Pod pojmom energetska efikasnost podrazumijeva se optimalna upotrebu energije u svim sektorima potrošnje: industriji, saobraćaju, uslužnim djelatnostima, poljoprivredi i domaćinstvima, odnosno aktivnosti koje se provode s ciljem smanjenja potrošnje energije. Nedavna istraživanja su pokazala da u svim sektorima postoji veliki potencijal za smanjenje ukupne potrošnje energije s istim konačnim efektom na zadovoljenje potreba potrošača ukoliko se poduzmu određene aktivnosti.

Zato sve pozivamo studente, profesore i sve zainteresovane da nam se pridruže 6.3.2023. na Univerzitetu PIM s početkom u 12 časova kako bi saznali više o energetskoj efikasnosti i mogućnostima za njeno provođenje.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!